Fascinasjon over online narkotikahandel – Senatets rettskomité

Selv om regulering av internettsalg av helse- og velværeartikler fortsatt er relativt splitter nytt, har FDA faktisk handlet effektivt tidligere i forhold til ulovlige nettsteder. For eksempel brukte et California-selskap kalt Lei-Home Access Care i 1996 og 1997 nettet til å selge en boligpakke markedsført som en blodprøve for AIDS-viruset.

Etter en omfattende FDA-undersøkelse ble nettstedet stengt, og sjåføren, Lawrence Greene, ble dømt til enda mer enn 5 år bak murene. I juli i fjor introduserte Federal Profession Commission et program kalt "Operation Remedy. All", som har til hensikt å slutte med uredelige nettsaker for gjenstander og også terapier som utpekes som rettsmidler for ulike tilstander.

"Forbrukere investerer for tiden millioner på ubekreftede, skjulte varer på nettet." Som en del av programmet ryddet fire selskaper opp i FTC-anklagene for villedende helse- og velværeforsikringskrav. Disse inkluderte nettsteder som erklærte å kurere leddbetennelse med et fett som stammer fra bifftalg, for å behandle kreftceller så vel som AIDS med et peruansk plantederivat, og også for å behandle kreftceller og hypertensjon med magnetiske gadgets.

Alle og har tatt sine helt egne regulatoriske aktiviteter, som å sende advarselsbrev for å sikre at både falske og villedende erklæringer fjernes fra nettet. Mer enn et dusin stater har i tillegg tatt en slags tiltak mot nettapoteker, inkludert Kansas, som i fjor forbød flere stoffbutikker å drive forbudte nettorganisasjoner chloroquine pris i staten.

Sent i fjor avduket National Association of Boards of Drug Store (NABP) sitt Verified Internet Pharmacy Method Sites (VIPPS)-program, som gir forbrukere verdifull informasjon om kvalifikasjonene til nettbutikker. VIPPS er et frivillig akkrediteringsprogram. De ganske strenge betingelsene som apoteket på internett må samtykke til for godkjenning rett inn i programmet inkluderer: å holde alle statlige lisenser i god stand slik at informasjon om apoteket kan legges ut og vedlikeholdes på VIPPS-nettstedet () som tillater en NABP-sanksjonert team for å inspisere driften, tilbød praktisk varsel å vise og holde VIPPS-seglet med en nettlenke til VIPPS-siden, sier VIPPS-tjenestemenn at programmet er spesielt fordelaktig for seniorer.

"VIPPS vil være en bemerkelsesverdig fordel for forbrukere som trenger å være spesifikke om at reseptbelagte legemidler de får tak i er fra ekte nettbutikker." På pressetidspunktet hadde tre tjenester fått VIPPS-akkreditering: apotek. com, Merck-Medco Rx Solutions, samt World, Rx. com. På sitt årlige møte i juni 1999 utarbeidet den amerikanske medisinske organisasjonen standarder for medisinske fagfolk som spesielt ivaretar nettresepter.

Toppretningslinjer for kanadisk apotek – sertifisert nettapotek Canada

Dette inkluderer faktisk å sjekke ut pasienter for å identifisere en medisinsk diagnose eller sikre at et medisinsk problem virkelig eksisterer. Mange i det farmasøytiske markedet støtter AMAs handling. "Samarbeidet mellom lege og pasient er alvorlig viktig," sier Martin Hirsch, Public Affairs Director for Roche Laboratories Inc., produsent av Xenical. "Vi opprettholder retningslinjer som vil sikre at denne forbindelsen fortsetter." Med styrende og også frivillige handlinger i full gang, vil det fortsatt være vanskelig å holde seg på toppen av ulovlig salg av narkotika på internett.

FDA forbereder seg på å bidra til å øke offentlig anerkjennelse med et utdanningsprosjekt som informerer kunder om helse og velvære, økonomiske så vel som juridiske trusler ved nettsalg av kliniske varer. Prosjektet vil også helt sikkert rette seg mot helseeksperter så vel som sektor. Andre regjeringer og eksklusive team gjennomfører lignende oppsøking."Kunder må forstå truslene ved å kjøpe reseptbelagte legemidler på nettet slik at de kan fortsette å være oppmerksomme," hevder FDAs Shuren," Allmennheten må også forstå," inkluderer han. , "at det er en kostnad å betale for å drive et ulovlig nettapotek.